Луѓето на Маунт Салус, Мисисипи отсекогаш имале добро мислење за судијата Меккелва. Тој беше тивок, цврст, мирен, токму каков што треба да биде еден судија. Потоа, десет години смртта на неговата прва жена, тој се жени за лекомислената млада Ванда Феј. Никој не може да ја сфати неговата постапка, ниту неговата сакана ќерка, Лорел, на која е тешко да ја прифати новата жена. Сепак неколку години подоцна, кога сплетот на околности ќе ја доведе во домот каде го помина детството, Лорел ќе прокопа низ старите сеќавања и ќе ги сфати несекојдневните појави во нејзиното одгледување, и вистинската врска меѓу неа и нејзините родители.

Published On: септември 20th, 2022 / Categories: Книги /

Можеби ќе ви се допадне