Од авторот на реномираниот бестселер „Бенџамин Френклин“, ова е првата целосна биографија за Алберт Ајнштајн сега кога сите негови трудови се достапни за општата јавност.

Како функционирал неговиот мозок? Што е она кое правело тој да биде гениј? Ајзаксоновата биографија покажува како бунтовната природа на неговата личност била извор за неговата научна имагинација. Неговата фасцинантна приказна е завет за врската меѓу креативноста и слободата.

„Волтер Ајзаксон целосно го претставил Ајнштајн. Со лесен и природен стил кој вешто го прикрива силното внимание на детали и научна прецизност, Ајзаксон не води на големо патување низ животот , умот и науката на човекот кој го промени нашето гледиште на универзумот.“  – Брајан Грин професор по физика на Универзитетот „Колумбија“ и автор на The Fabric of the Cosmos

Published On: септември 20th, 2022 / Categories: Книги /

Можеби ќе ви се допадне